Hozd ki magadból a zsenit!

Regisztrálj és indulj el!

A tudomány
legyen veled!

0 nap 0 óra 0 perc 0 m.perc

A versenyről

November 26-án 24 óráig lehet regisztrálni a háromfős csapatokat. Ha egy csapat mindhárom tagja nem regisztrál november 26-án 24 óráig, akkor a csapat egyik tagja sem tudja elkezdeni a játékot.

Az online fordulót november 17. és december 09. között rendezzük meg. Minden feladatblokk kezdőnapján (beleértve a hétvégéket is) 08:00 órakor indítjuk az egyes feladatcsoportokat. A csapatok minden fordulóban 3 feladatot kapnak, minden fordulóra 4-5 napot kapnak. Ezt az „Időzítés” alatt lehet figyelemmel kísérni a honlapon. Minden csapat a leadott feladatokra pontokat kap. Később is elkezdheti egy csapat a feladatokat megoldani, miután a határidő lejárt, de akkor a helyes megoldás kevesebb pontot ér. Minden megkezdett újabb fordulóval 15%-kal kevesebbet ér minden korábbi meg nem oldott feladat.

A feladatok mindhárom csapattag számára elérhetők a saját egyedi azonosítókkal (email cím, jelszó) a főoldalon történő bejelentkezést követően. A bejelentkezés az oldal fejlécében található “Bejelentkezés”-re történő klikkeléssel érhető el az online forduló kezdési időpontjától. A megoldást NEM kell mindhárom tagnak beküldenie, azt elég egyvalakinek a csapatból megtennie. Éppen ezért, ha valamelyik csapattag jóváhagyta (ráklikkelt a BEFEJEZEM gombra) a megoldást, akkor már nincs több lehetőség módosításra, ezért jól gondoljátok azt át!

Célszerű tehát átbeszélni a megoldást közösen (személyesen v. chat) és csak azután beküldeni azt egyvalakinek a csapatból.

Nem javasoljuk, hogy az egy iskolából érkező csapatok összedolgozzanak, és ezzel az egyes csapatok egyéni eredményét elértéktelenítsék. Hiszen a verseny során a legjobbakat keressük. Ezen kívül egy  és ugyanazon iskolából csak egy csapat (a legjobb) kerülhet a döntőbe.

A Szervezők fenntartják a jogot, hogy pontegyezőség esetén plusz feladat(ok) kiírásával döntsék el a továbbjutást, illetve abban az esetben, ha ezután sem lehet egyértelműen eldönteni a továbbjutó csapatokat, azt a Szervezők sorsolással döntsék el.

Mivel a honlapon tartjuk a kapcsolatot az induló csapatokkal, így kérjük, a csapatok kövessék azt figyelemmel.

December 09-án fogjuk kihirdetni azon 5 csapatot, akik majd 2016. december 13-án a százhalombattai Dunai Finomítóban részt vehetnek az élő döntőn .

A legeredményesebb iskola: azokat tekintjük a legeredményesebb iskoláknak, amelyek a legtöbb olyan csapatot állítják ki az online fordulóra, amelyek végigjátsszák a versenyt és minden kérdésre értékelhető választ adnak. Ha nem lehet az on-line forduló végén egyértelműen eldönteni, melyek a legeredményesebb iskolák, akkor a Játék szervezői fenntartják a jogot, hogy sorsolással döntsék el azt.